♥ Jom Follow ♥

Wednesday, 20 June 2012

Mak Karun Red Bebet~

Bismillahirrahmanirrahim~

Hehehehhee... 

Korang baca tajuk tu boleh paham tak?

Ni ha mendenye:-


Macaroons Red Velvet..

Aku tak suka red velvet.. so sumpah memang aku rasa tak sedap.. 

Mende ni sebijik 6 hengget.. 

Tapi dek napsu membuak-buak nak cuba, aku beli la jugak.. 

besar tapak tangan aku..

dekat seminggu dok dalam peti ais.. last-last Chu Yang habiskan..

muahahhahaha

Sunday, 10 June 2012

Makannnn! Deobukki!

Bismillah..
Assalamualaikum~


Entah betul entah idak aku ngeja tu.. 

Sila abaikan kuali dan cara masak yang sangat comot..

Kebetulan abangcik balik dari Korea bawak sos special korea..

Pastu kitorang pun pegila ke Jusco beli bahan nak buat deobukki ni..



Ia adalah sejenis makan korea.. kalau dalam imaginasi aku nak explain, deobukki ni sebenarnya beras yang dah dihancurkan sampai jadi tepun pastu diuli-uli sampai jadi bentuk macam kuey tiow..

Rasa dia lain sikit dari kuew tiow sebab dia ni macam liat sikit. tapi memang makan sikit je dah kenyang..

Sebab aku guna sos dari korea, so aku tak leh nak share resepi deobukki ni..

nanti kalau aku rajin cuba-cuba, aku translate resepi ni dalam cara orang melayu masak ye...


Ngammmmm!




Sunday, 3 June 2012

Mohon Jasa Baik Korang!

Bismillah..

Korang pernah pegi Kopitiam tak?

Ala, yang macam Bangi Kopitiam, Old Town White Coffee, PakLi Kopitiam dan berpuluh jenis Kopitiam lagi tu.. Ha.. nak mintak tulun korang sume isi soal selidik ni siket plish.. korang memang comey dan baik hati... Thanks! heeee


*KALAU TAK PERNAH PERGI KOPITIAM, SILA JANGAN ISI.. TERIMA KASEH!*

Umur: 18-25
26-30
30-35
>35
Jantina: Lelaki
Perempuan
Pernahkah anda menjadi pelanggan Kopitiam? (cth: PakLi Kopitiam, Old Town White Coffee, Bangi Kopitiam etc) Ya
Tidak
Apakah yang membuatkan anda tertarik dengan Kopitiam tersebut?
Sekiranya anda mendapati Kopitiam tersebut tidak memiliki Sijil Halal, adakah anda akan mengunjungi Kopitiam tersebut? Ya (saya tidak kisah)
Tidak (saya sangat mementingkan isu Halal)
Apakah cadangan anda untuk memajukan perniagaan Kopitiam? Memohon Sijil Halal
Memperbanyakkan promosi
Mempelbagaikan produk dan menu
Memberi layanan lebih baik dan mesra pelanggan
Mengurangkan harga

Terima kasih kerana menjawab soal selidik ini. Jasa anda sangat dihargai!



This contact form was created by Freedback.