♥ Jom Follow ♥

Friday, 31 October 2014

Liebster Award ~ Thanks Dhiya

Bismillahirrahmanirrahim.

Thanks a lot Dhiya sebab tag saya.. Aku pun macam Dhiya jugak, menulis tanpa mengambil kisah hal-hal camni. Bila tanya Uncle G apakah maksud award ni? Masih tiada jawapan tepat...hoho.. terasa bengap diriku ini..

Macam-macam bentuk logo dah ada. Aku tanya dan tanya lagi dekat Uncle G, dan basically aku paham Liebster Award ni macam ask.fm cuma Liebster Award ni ask dalam blog. So blogger pencalon akan tanya 11 soalan, kita jawab, lepas tu kita pulak bagi 11 soalan dan calonkan 11 blogger lain. macam soalan berantai la. hehe.. 


Ooo...Discover new blog katanya.. hihi.. jom berkenalan.

Peraturan Liebster Award:

Mention blogger yang calonkan anda & letakkan link blog beliau ke dalam post anda.
  • Jawab 11 soalan yang ditanya oleh beliau.
  • Calonkan bloggers lain yang anda tengok followersnya kurang 1000.
  • Buat 11 soalan untuk ditanya kepada 11 bloggers tersebut.
  • Maklumkan kepada bloggers tersebut.
Maka, aku menyahut seruan Dhiya (leh folo dhiya sekarang..haha) 

11 soalan daripada
 Dhiya:

1. Tiga perkataan yang menghuraikan diri anda?
- Blur, fast-learner, happy-go-lucky~

2. Sumber inspirasi dan motivasi anda? 
- Yobo, keluarga dan buku.

3. Gajet yang mesti ada dalam poket anda?
- henpon

4. Apps yang paling penting dalam gajet anda?
- 9gag

5. Apa yang anda impikan buat masa sekarang?
- Jadi pakar motivasi macam Dr. Megat

6. Hobi waktu senggang?
- Baca buku tentang kreativiti & leadership~ *aku memang skema*

7. Menonton TV atau mendengar radio?
- err.. dua-dua tak minat.. tapi lebih banyak dengar radio sambil driving.. hihi

8. Destinasi pelancongan yang anda ingin pergi?
- Nak pergi haji dengan Yobo cepat-cepat..

9. Bakat terpendam/ kebolehan anda yang tidak ramai orang tahu?
- Empathy; cepat rasa sedih & kesian bila jadi Dr Love untuk orang lain..

10. Situasi yang buat anda tertekan?
- Kerja ad-hoc; bila semua benda nak kena siapkan masa tu jugak.

11. Komen anda tentang blog Dhiya Dahlia? 
- saya pembaca tegar blog dhiya, so memang saya suka la kan.. haha


11 blogger terpilih:
3. Wawa
4. Syed
5. Hanim
8. Nadia

11 soalan untuk dijawab:

1. Apa tema (purpose; e.g: travel, food) blog anda?
2. Azam tahun ni dah capai?
3. Apa target anda dalam tempoh 5 tahun akan datang?
4. Apa jasa seseorang yang tak pernah anda lupa?
5. Kalau boleh putar balik masa, nak putar masa bila dan kenapa?
6. 3 perkara yang saya perlu tahu tentang anda?
7. Pernah give up & macam mana bangkit semula?
8. Boleh share cara anda mendapat inspirasi untuk terus survive dalam kehidupan?
9. Dah capai target follower?
10. Nasihat untuk sesama blogger?
11. Apa komen anda tentang blog Sarah Hanim?

Hihihi.. selamat menjawab (^_^)

3 comments:

  1. singgah dari giveaway yg sama,..jemput singgah di blog Za pulak.. :)

    http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/10/blogger-area-mega-give-away.html

    ReplyDelete
  2. Hai , Assalamualaikum & Salam Sejahtera. Cik Adda singgah , jemput join & singgah yea . And Goodluck :)
    Blogger Area Mega Giveaway(30oct)
    GA by mamanizacom (10 Nov)

    ReplyDelete
  3. Would you like to earn money each week for completing various clerical based projects.11724
    and assignments from home? we are now hiring home based clerical typists to complete projects and assignments paid on a per project basis. experience is not required as we supply all training within our online typist centre. you are paid weekly for all projects submitted. (http://tinyurl.com/3gce3ot) ids (11724)

    ReplyDelete