♥ Jom Follow ♥

Wednesday, 28 November 2012

Tutorial Blog

Aduhai... Part edit mengedit blog la yang paling payah sekali Hanim nak buat. Mula-mula rajin sangat nak buat sendiri. Tapi end up, cacamarba jadiknye.. So cara paling mudah ialah dengan meng'hire' blogger yang rajin dan kreatif.. Di samping membantu mereka menambah income, kita jugak dapat memuaskan hati dengan hasil kerja blogger-blogger ni. Kebanyakan designer ni very creative dan ada buat tutorial sendiri. Rajin-rajinkan diri untuk menggodek-godek blog mereka ye.. :)

Macam aku sendiri, aku menggunakan design daripada Cik Bulat. Smart n simple.

Untuk design je ye. Part meng'indah'kan lagi blog, nak tambah bloglist ke, komen ke, FB ke, semua tu perlulah anda merajinkan diri. Takdelah susah mana. Cuma perlukan sedikit masa. Maka dengan itu, aku nak ucapkan jutaan terima kasih pada para bloggers di bawah kerana sudi mengeshare tutorial dan pastinya banyak membantu aku. Mudah-mudahan new blogger dan blogger lama yang nak mencantikkan lagi blog masing-masing boleh memanfaatkan ilmu tu bersama.

SENARAI BLOG DESIGNER

Cik Bulat (Designer SH)
Iera Afzu
Tempah Blog
Semanis Epal
Pen Merah
Hairuliza
Keju dan Kopi
 
SENARAI TUTORIAL BLOG

Lyssa Faizureen (Paling SH suka =P)
Lisa Afha
Rina Supian
Cik NurFarah
Fara Hamster
Adi Widget
Farah Tutorial
Amalina Suhaimi
Nabila Medan
Dear Oh-Well Paper
Fiza
Myra Aida
Sally Yatie
Blog Cap Ayam
Diary Lisa 
Mari Bina Blog
Wan Hazel
Intan Nurul Fateha
Budak Nakal
Nurhafizah


Okey setakat ni dulu... Nanti kite update banyak-banyak..  Selamat mencantikkan blog masing-masing!

7 comments:

  1. Thanks.. jemput singgah ke blog saya.. Nice blog..

    ReplyDelete
  2. sy kalo bab edit blog sket leh la...tp nk mudah keje order kat cik bulat je..huhuhu

    ReplyDelete
  3. kan mimie...cik bulat buat pun cantik gak

    ReplyDelete
  4. comel la blog ni :) . thanks listkan tempah blog sekali.

    ReplyDelete
  5. welcome.. sy suka singgah kat tempah blog..

    Tunggu masa nak order je ni.. haha

    ReplyDelete