♥ Jom Follow ♥

Wednesday, 6 March 2013

Dewan Kahwin dan Bunga Telur

Bismillahirrahmanirrahim..

Isu Dewan kahwin masih hot walaupun dah dua bulan Hanim mencari. Alhamdulillah, berkat persahabatan bonda dengan Makcik Hendon (yang jugak caterer kitorang), kami berjaya book dewan untuk majlis kahwin nanti. Harganya RM2500. Mahal sikit tapi bila compare everything, rasanya harga tu just nice. Mana taknye, dewan tu dah lengkap dengan dua bijik projektor, sekali PA System, surau, tandas, bilik rehat, aircond, dan paling penting, dewan tu baru. Haha... Maksudnye dinding dan lantai dewan tu masih cantek.

Kalau ikutkan, dorang ada sediakan kerusi sekali. Tapi untuk memudahkan kerja-kerja mengemas dewan kahwin tu nanti, adalah lebih balik amik dengan Acik Caterer. Dewan tersebut terpaksa dirahsiakan namanya sehingga kad kahwin keluar (atas permintaan Bonda). Tapi kalau ada B2B yang masih tercari-cari dewan, boleh email kat Hanim, nanti Hanim bagi contact number. Tapi dewan ni lokasi dia sangatlah dekat dengan rumah Hanim. Around 5 minit jalan kaki je. Pihak Pengurusan pun sangat baik. Term of payment sangat best. Boleh bayar bila-bila pun takpe. Nak bayar before majlis pun takpe, masa majlis pun takpe and LEPAS majlis pun takpe. Kalau tengah sengkek tu boleh la bayar lambat siket. Tapi lebih baik bayar awal-awal en. Takut t berhutang pulak (=.=)

Apa pun, planning nak buat bunga telur sendiri masih berjalan. Tapi bunga telur untuk letak dalam Goodies Bag jela. Yang bunga pahar tu dah ade plan baikkk punye dengan Yobo... hehe.. tapi saje nak gedik tengok2 yang lain.. so motip kali ni adalah untuk bersiar-siar menonton bunga telur. Btw, aku suka benda-benda tradisional. So sila abaikan kalau pemilihan bunga ni macam makcik-makcik siket.. lalalala~

Yang ni yang paling suka sangat2!
Sweet je pink + putih. Pure and innocent kan?
Grrrrr!! Cantekkk! 

Eksklusif sangat tau... ada rupa crystal2 gtew... 
Suka sangat yang ni.. shape bunga tu unik.. 
Bonda berkenan bunga dip or bunga stokin je.. lain-lain tu takmo!
Camne diorang buat bunga ni jadi cantik??  

Yang Hanim handmade tu rupa nila.. hee
Dia punya color combination ni wat Hanim rasa macam nak makan cokelat. 
 Yang ni pun cantik... simple and sweet.

Apa pun, Hanim nak beringat jugak. Kadang-kadang rambang mata, tatau nak pilih mana kan. So buatlah shortlist untuk apa pun keputusan. Pas dah buat shortlist tu baru beli. Jangan nanti berlaku pembaziran. Haa.. nak kahwin ni kena berjimat. Tapi jangan pulak sampai jadi berkira sangat... (^_^) heee... Pendek kata, pergilah Nilai 3... banyak yang murah dan berpatutan.. Selamat Berkahwin!

p.s: thanks to para owner of the gorgeouspictures!

22 comments:

  1. Salam..tlg bg name dewan,location n cntact numbr..sy pn ngh cri dewan..urgntly..;(
    emel sy hamizahilias@gmail.com
    Tnxx

    ReplyDelete
  2. Salam..sy pon kalau bole nk twu name dewan,location n cntact numbr..sy pn ngh terdesak cri dewan..
    emel sy zatinordin@gmail.com
    Thanks..

    ReplyDelete
  3. dah emel to both of you...

    all the best... (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole email dewan yg sarah rekomen kn ne? rita@azrb.com

      Delete
    2. salam.. hai.. boleh send contact number dewan ni.. nk sangat.. boleh pm kat 0193533252 atau email mizluvly2907@gmail.com.. thank youuuuuu..

      Delete
  4. salam sarah,
    bole share details of your wed venue - location, tel etc?
    desperately mcari dewan juga. my email: rohanizajamili(at)gmail(dot).com

    ReplyDelete
  5. Haii.. boleh bagi contact dewan. sy pon tgh cari. urgent. thanks .. shasya.ismail@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. Hi..tgh cari dewan gak..email plz.. norafizaa.kadir@gmail.com

    ReplyDelete
  7. Bole x email dewan tuh at shue_frech@yahoo.com thanks! ��

    ReplyDelete
  8. Salam, boleh share venue dan contact number dewan at widaadazzat@gmail.com thanks! tengah cari sangat dewan especially area gombak. Thanks.

    ReplyDelete
  9. salam... bly x bg all info utk dewan ni.. tersangat memerlukan dewan.. thanx.. mozadennis@yahoo.com

    ReplyDelete
  10. Salam..boleh bg sy contact number dewan tu?mmg nak cari dewan area gombak.. boleh emailkan ke ke rahayusupardi@gmail.com ..terima kasih

    ReplyDelete
  11. Salaam, boleh emailkn lokasi n details dewan tak plsss... terima kasih! shockresistant7@gmail.com

    ReplyDelete
  12. salam boleh emailkn detail dewan tu tak SH? *jasamu dikenang. hihi email: syeqadnan@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. Salam,bole pm details utk dewan tu? Thank u :-) aimipia@gmail.com

    ReplyDelete
  14. sara, blh email sy jugak tak? misz.phantom@gmail.com

    thank u so much! ^____^

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum..mohon email kat sy nama dewan,tempat dan no.telefon yang perlu dihubungi utk dapatkan dewan tu .. misibella1611@gmail.com

    ReplyDelete
  16. assalam..mohon emailkn lokasi n details dewan serta no tel yg boleh dihubungi kt email nurulzaidahzakaria@gmail.com..terima kasih byk2 :)

    ReplyDelete
  17. Salamm hai boleh tak bagi contact number Tu . urgent nak dewan tuu . thnks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terlupa email norfarahana24@gmail.com

      Delete
  18. salam awak..please emailkan dkt saya dimana lokasi dewan dan no telephone utk saya contact no..sbb saya still mencari dewan lg..saya tau dewan beringin dh fully book..hmm tq st.farizah88@gmail.com

    ReplyDelete