♥ Jom Follow ♥

Thursday, 23 July 2015

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2015

Bismillah..
Assalamualaikum..

Hurrayyyy!!! Raya sudaahhhh..

Alkisahh.. Raya pertama tu, sepagi-pagi mungkin kami bertolak ke KLIA nak amik Dr Petai balik dari Mesir. Touch down pukul 8.50 pagi katanya.. Dah sampai pukul 10.30pagi pun belum ada batang hidung beliau kelihatan.. Ada jugak warga Malaysia yang beraya di KLIA menunggu flight dari Dubai yang masih tak kunjung tiba. Rezeki RyAnis pagi raya kot. Ada uncle yang jaga kat ERL KLIA tu bagi duit raya kat diorang.. kemain bahagia lagi tau budak-budak tu...

budak kecik tengah tu nama dia Sarah. 
Ryan & Anis teruja tengok anak mat salleh gamaknya.. Nama budak tu Miranda.. lembut je dia..


Seronok sangat tengok RyAnis berlari-lari main kejar-kejar kt KLIA. Entah anak sapa-sapa je dia buat kawan.
Ini jela gambar laki bini kami yang ada..sob..sob..

oke dah ready nak pergi beraya.. 

Balik rumah, tengok dah ada tetamu.. wow!kami anak beranak pun belum sempat beraya, laju betul deme ni..

Raya pertama, kami pusing rumah sanak saudara di KL. Selama ni pun beraya di KL memang best.. Sebab itulah masa nak tengok jalan kat KL ni tak jammed. Hari kedua - keempat, balik kampung Yobo di Taiping dan kampung Bunda di Penang.. Aku duduk sesaja dalam kereta pun dah rasa kematu punkoq, bebudak dua orang tu macam mana gayanya..

Side encik Yobo.. tiba-tiba semua bertukar jadi warna purple..

Ryan dah pandai menyembang... 

Tok umi kenaikan ryan kat pokok rambutan.

Malas nak layan aih..

budak banyak mulut.

alolor jibam jibam..






Raya kelima, kami ke Johor Bahru. Terlupa pulak nak buat wefie..Raya keenam, masing-masing tidur kat umah.. Penat.. hehe.. hari ni, semua dah mula kerja..

P.s: Jalan dah mula penuh dengan kereta walau office tak penuh dengan manusia..

No comments:

Post a Comment