♥ Jom Follow ♥

Monday, 7 May 2012

Bila External Hard Disk Rosak

Alhamdulillah..


Lega suda dapat semula dokumen-dokumen dalam external hard disk... huk2... Buleh imagine tak bila external hard disk 1TB rosak? Dengan semua dokumen pasal customer la, stocking la, report la. Pastu masa tu pulak due nak submit paper bagai. Maka dengan sadisnya, berlaku kekelam kabutan sikit. Please forgive my bahasa~


wohh..manyak space lagi tuh...


Sangat sadis bila pegi Mines nak guna warranty, orang yang first tu kata "Ini kena hanta kilang dulu wooo"... Dalam hati dah berderau darah doa mintak yang terbaik kat Allah. Alhamdulillah mamat hensem yang kedua tu kata "ini wayar je problem". CISSSSSS...... penat dok panik je <--- ayat tak syukur ni...



Just imagine, 1TB oke.. bukan 1 GB... sekiranya tak dapat dicover hard disk itu bagaimana saya mahu mendownload semula cerita ini yang dah mencecah 90 episod?


Running Man: Ni je cite yang I tengok. auww..TV tak dan nak sentuh pun..

Itu lagha je hoke... actually sebab I am very attached to computer, so kebanyakan customer's detail akan disimpan dalam external hard disk. Bukan takat tu, pakej-pakej, stockings detail, semua pasal bisnes ada kat dalam tu. So ini pengajaran buat diri sendiri "SILA PRINT DOKUMEN PENTING!".

 Tak terhenti di situ ye, most of musics, gambar dari tecit sampau besau sume ada kat situ. Cane la gamaknye kalo tak dapat tengok gambo ni:-


Sekolah rendahku...wuuuu (TT_TT)

 Rumah Ampang. Ini rumah lama kitorang... 
(Tempat jatuh lagikan dikenang)

 Pengajaran:

 - Sila buat backup semua dokumen anda
- Sentiasa print dokumen terbaru dan terpenting. contoh; report final sem.
- Jangan panik tak tentu hala. 
- Sila bersyukur. 

Sekian... jom buat kerja!

1 comment:

  1. Ad suggestion place tak untuk betulkan external?

    ReplyDelete