♥ Jom Follow ♥

Wednesday, 12 June 2013

Dewan Kahwin Part 2

Bismillahirahmanirrahim..

Tengok Dewan Kahwin saya disini..

Alhamdulillah. Isu dewan kahwin untuk majlis abang Hanim dah selesai seperti dalam entry Dewan Kahwin hari tu.  Wahai pembaca belog ini.. khusus buat bakal-bakal pengantin yang membaca belog Hanim ni.. terima kaseh yang tak terhingga sebab sudi baca dan SMS serta Wassap kat saya.. apa pun.. Untuk anda-anda yang sudah terima emel Hanim tentang maklumat dewan tu.. Hanim  doakan anda semua berjaya mendapatkan dewan untuk hari bahagia nanti..


Boleh kata hampir setiap hari Hanim terima SMS minta contact dan maklumat dewan. Tak kurang jugak yang tanya nak mintak tempah bunga telur.. Hanim tak buat bunga telur nyahhh... Entry tu entry gatal tangan mengushar bunga telur semata - mata. Tang bunga telur tu nanti Hanim cerita.. Hari ni topik kite dewan kahwin. Hanim namakan Dewan Y je ye.

Dewan Y ni terletak di dalam kawasan Greenwood, Gombak. Jadi, sesiapa yang berada dalam lingkungan Gombak, tak kira korang kat Gombak Setia, Taman Seri Gombak, Taman Samudera, Taman Selaseh, Taman Koperasi Polis dan sebagainya yang kecewa sebab nak Dewan Beringin Seri Gombak tu tapi tak dapat, boleh la cuba cari kat sini. Dewan Beringin ni the only dewan under MPS yang ada aircond. Masa mula-mula Hanim survey, incek jaga dewan tu kata "adik kalau nak book dewan untuk majlis pape, kena book setaon lagi awal dik".. So sesiapa yang planning nak kawin kurang dari setahun akan datang, boleh lupakan hasrat anda untuk book Dewan Beringin..

Kenapa pilih Dewan Y? AIRCOND.. Itu jela sesatunya dewan beraircond dan tak perlu menggunakan khidmat caterer atau apa-apa Pakej Perkahwinan. Iye ler.. Yang datang nanti sahih-sahih pokcik-pokcik dan macik-macik.. sian depa dok dalam dewan berpeluh-peluh. Especially parents dan keluarga yang duduk sepanjang hari kat situ nanti. tapi dalam cuaca panas cam skang ni, uols pun bole paham kan nape nak ada aircond?

Kalau compare dengan Dewan Beringin, Dewan Y ni lebih banyak parking.. Luar dan dalam kawasan.. semua boleh parking. Dewan ni pun dewan kolej universiti yang baru dibukak. Tapi boleh muat 700 orang dalam satu masa. Dewan Beringin boleh 300 per seating. Maka, bolehla diimaginekan ruang tu. Sah-sah lagi besar dari Dewan Beringin. Sebelah dewan ni ada surau (imagine surau kolej ye). So family member yang malas nak jalan kaki balik umah tu boleh rehat dan solat kat surau tu terus. Tandas ada 2 bahagian. Kalau tandas bahagian depan tu full, boleh pergi kat side belakang.. Tapi Hanim paling suka sebab tiles kat dewan ni masih baru dan cantik.. Walaupun bukan kat hotel, tiles yang tak terkopak tu boleh memberi imej gah kat majlis nanti.

Untuk pengantin yang bajet terhad. Mesti pening nak cari P.A system bagai kan. So sila gunakan dewan ni punya PA system sepenuhnya. Siap dengan projektor. so pasangla slide tu dan mainkan lagu pengantin tu secukup rasa. Tak payah keluar duit untuk benda-benda yang tak perlu oke...


Bahagian luar dewan tu pulak agak besar. Kata acik Caterer "Acik biasa masak kat situ yo. Sonang kojo. Ekau datang makan yola". So kalau uols ada katerer sendiri, ruang memasak pun besar. Sistem pengairan pun bagusss.. Jangan risau. Apa lagi yang nak Hanim cerita tentang dewan ni? Ha.. Meja makan TIDAK disediakan ye.. Hanya kerusi sahaja disediakan. Tapi untuk kesenangan bersama, lebih baik meja dan kerusi tu datang bersama katerer.

Harga sewaan dewan tu RM2500 (RM500 cagaran kebersihan kot). Kak Marziah (person in charge) Dewan ni cakap, bayar tu tade term pape. Atas dasar kepercayaan dedua pihak. Nak bayar deposit bape pun tak kisah, bila-bila pun takpe asalkan BAYAR. Tak ada pemotongan duit deposit dilakukan sekiranya berlaku pembatalan akad. So kalau jumpa dewan yang lagi bagus dan berkenan di hati, boleh proceed dengan dewan tersebut. Datang bawak resit je jumpa dorang balik.

Untuk itu.. Hanim nak ingatkan.. hanya ada yang mencari dewan kahwin di sekitar gombak sahaja yang Hanim akan bagi contact number akak tu. Sebab Hanim ada henfon number je, so kenala jaga privacy dia kan. Sekadar perkongsian, dewan tu dewan kolej. Dorang bukak untuk majlis kahwin dengan tujuan membantu para muslim yang nak kahwin. Jadi, jangan rosakkan kepercayaan mereka oke. Selamat mencari!

p.s: Gambar kat atas bukan gambar Dewan Y. Sekian

Tengok Dewan Kahwin saya disini..

65 comments:

  1. Assalammualaikum sham..boleh tolong bagi contact number PIC? Mind utk hantarkan tru email sy? Rahayusupardi@gmail.com terima kasih.. :)

    ReplyDelete
  2. Email saya tel no. hjwahid@gmail.com secepat mungkin ye....

    ReplyDelete
  3. Nak fon number email sy xpr3ss_mys3lf@yahoo.com... satu lagi boleh rekomen pakej perkahwinan lengkap yg include pelamin katering baju kawen utk kawen dewan..sy mmg org gombak..jd nk carik yg area gombak...please help me..please..please...

    ReplyDelete
  4. Salam, bole bg sy contact no utk dewan ni. Terima kasih. Email: sitiirra@gmail.com

    ReplyDelete
  5. boleh berikan saya contact no..terima kasih.. emel:hirfarouq@gmail.com

    ReplyDelete
  6. Tolong bagi contact num di azmanmath@gmail.com

    ReplyDelete
  7. salam. boleh tlg bagi contact number untuk dewan ni ? rohayu.rajak@gmail.com

    ReplyDelete
  8. Salam,
    mohon emailkan no pic dewan ni...
    mmg btl2 nk cari dewan...
    eida91farida@gmail.com

    ReplyDelete
  9. Salam boleyh emel kn sy contact dewan ni?
    laily.eliani@yahoo.com

    ReplyDelete
  10. Salam,boleh emailkn sy contact dewan ni?
    dinsamsuddin19@gmail.com

    ReplyDelete
  11. salam...boleh emailkan saya contact pic dewan Y ni? ilaahmad23@gmail.com

    ReplyDelete
  12. huwaa...sy pun tgh carik dewan ni..confirm dewan beringin penuh..nak no contact dewan ni please...email kat saya...sitihajjar@gmail.com
    thankssss

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum..nk mtk contact num bole? Email hafiza8712@gmail.com..thanks a lot..

    ReplyDelete
  14. Salam nak contact no ryulisasi@gmail.com

    ReplyDelete
  15. Assalam sarah.. boleh bagi sy contct no dewan y ni?emel sy khadijah.abdrashid86@yahoo.com
    Thanks!

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum, mohon diberi contact no untuk dewan y ni, rase macam berminat.
    haziq1635@gmail.com
    Thanks!!!

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum, boleh beri contact number PIC untuk dewan Y? terima kasih hanim , harap dapat membantu saya :')

    liyanalunia@gmail.com

    ReplyDelete
  18. Salam bole bagi contact num puan yg incharge dewan ni nanamohdlee@gmail.com

    ReplyDelete
  19. Salam.. Boleh bagi contact num, saya urgent nak guna kan dewan, saya dari gombak.. Mohon email sitisharinahmohdamin@gmail.com

    ReplyDelete
  20. Asalamuaalaikum...
    bole emailakn no talipon dewan ini...
    norzie6164@gmail.com
    terima kasih

    ReplyDelete
  21. Hanim ni dewan taman gombak ria under warisan baiduri tu eh?

    ReplyDelete
  22. Salam, boleh emailkan kepada saya no person incharge untuk dewan Y ni

    Email saya, hudaatiqah.zazuki@gmail.com

    ReplyDelete
  23. salam. boleh tak pm number and gambar utk dewan ni
    nurhanina91@gmail.com

    thank you :))

    ReplyDelete
  24. As salam..boleh x bg no kakak yg incharge dewan Y ni? Sy tnggal di tmn melewar gombak..mmg nk guna dewan terdekat utk resepsi. Email sy
    Leezrosli@yahoo.com
    Tq..

    ReplyDelete
  25. Salam. Tlg emailkn no.hp person yg incharge dewan. Tq :)
    zaleha88@hotmail.com

    ReplyDelete
  26. i need tht .. can u email me - niknorwahida@gmail.com

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum... Boleh tinggalkn contact no person incharge kat emel nie, ieraakmal. 89@gmail.com
    Tq

    ReplyDelete
  28. Assaalamualakum, blh kongsikn contact number person incharge kt email ni? huz.business@gmail.com...

    ReplyDelete
  29. as salaam sis Hanim, sy dduk gombak..tgh cari dewan..bole send pic & contact no. Dewan Y ni ? nurishakirah@gmail.com

    thank you for your kind assist kak hanim ;)

    ReplyDelete
  30. Salam sis, sy duduk area selayang, tgh cri dewan, boleh send pic/contact no Dewan Y ke email sy, ciksasa33@yahoo.com

    Tq sgt for your assistance

    ReplyDelete
  31. Salam sis, if xkeberatan utk berikan no contact person incharge dewan Y. Saya juga sedang mencari dewan around melawati.

    amyputrajaya@gmail.com

    tq sis.

    ReplyDelete
  32. Salam bole bagi saya no contact akak yg jaga dewan Y? zest.di@gmail.com

    ReplyDelete
  33. Salam.boleh bg cntact no akak yg in caj utk dewan Y ni...urgents sgt nak cari dewan utk area gombak.tq in advance
    mars.avici@gmail.com

    ReplyDelete
  34. salam,

    saya pun nak contact number jugak :)

    kieyla41@gmail.com

    ReplyDelete
  35. Assalamualaikum WBT

    Buleh saya dapatkan nombor Person in Charge dewan berkenaan

    ahmadafifibinnordin@gmail.com
    0194223448

    terima kasih

    ReplyDelete
  36. Assalamualaikum

    Boleh saya dapatkan contact no person in charge dewan ni ASAP.

    TQ

    E-mail : faizbo83@gmail.com
    Whatsapp : 0126463800

    ReplyDelete
  37. Assalamualaikum .. Bole share no phone person in charge dewan tuu? Really need it .. Mmg tgh mncari dewan utk mjlis kahwin nt .. :)

    Whatsapp/mesej : 0173173205 (nissa)
    Email : afiqahanissa@gmail.com

    Tlg ye sis .. Thankyou ;)

    ReplyDelete
  38. Assalamualaikum .. Bole share no phone person in charge dewan tuu? Really need it .. Mmg tgh mncari dewan utk mjlis kahwin nt .. :)

    Whatsapp/mesej : 0173173205 (nissa)
    Email : afiqahanissa@gmail.com

    Tlg ye sis .. Thankyou ;)

    ReplyDelete
  39. salam, boleh tolong emailkan details dewan y?

    hidayahjohari35@gmail.com

    thankyou very much!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nk deco pelamin blh follow ig i..riendoeventswedding

      Delete
  40. Assalamualaikum..bakal2 pengantin :)

    Jika ada para pembaca memerlukan tempat tinggal sementara sempena kenduri kahwin,pihak kami sedia membantu anda. Kami menyediakan homestay di kawasan sekitar gombak utk memberikan anda keselesaaan seumpama tinggal di rumah sendiri. Layari blog berikut utk maklumat lanjut. Thanks!

    http://homestaysunflower.blogspot.my/?m=1

    ReplyDelete
  41. Salam..

    bole ke saya nak dapatkan details dewan ni? emailkan ke ashraf.chehassan@gmail.com

    tq sis.

    ReplyDelete
  42. Sis boleh tak saya nak dapatkan details dewan ini filzah.ajah@yahoo.com

    Thank you soo much in advance!

    ReplyDelete
  43. Salam, boleh saya dapatkan detail tentang dewan y ni? nhidayah_74@yahoo.com

    ReplyDelete
  44. Assalamualaikum... Saya anak jati gombak ni. Tiggal kat kg changkat. Nak mintak tolong sgt, beri contact akak tu kat saya. Adik saya gagal dpt dewan di kawasan sekitar. Majlis kawin dia bulan september tahun ni (2016).
    Ni detail saya : Dzul
    No hp. : 011:32542861

    Mohon tolong sgt2...

    ReplyDelete
  45. Assalammualaikum kak Sarah Hanim, boleh ke kalau saya nak number contact akak tu? Saya dduk di Pinggiran Batu Caves, Taman Sri Gombak. Kalau akak nak tgok IC saya pun boleh. Agak urgent sbb dewan yg booking sebelum ni tetiba last minit bagitau nak renovate.

    Majlis saya 1 Mei 2016 ni. Harap akak dapat bantu saya, terima kasih sgat.

    Whatsapp : +6013 962 3390
    Email : nurhidayah@asasavedis.my

    Terima kasih sgat2 ya kak.

    ReplyDelete
  46. assalamualaikum kak.. ley sharekan contactnya x ke email nie nurulnazira3489@yahoo.com sy mmg tgh cari dewan kt kawasan gombak...

    ReplyDelete
  47. Assalamualaikum..

    ~~KAMBING GOLEK HANYA RM1000 SAHAJA~~

    PAKEJ PREMIUM ANJUNG SERAI
    DEWAN 1000PAX - RM 19.80

    MENU UTAMA
    Nasi Beriani / Nasi Arab (BERAS PUSA)
    Daging Dendeng ASC / Daging Rendang Serai
    Ayam Masak Merah / Ayam Palembang
    Sambal Sotong Kering
    Masak Lemak Nenas Ikan Masin
    Dalca Sayur
    Acar Buah
    Ulaman & Sambal Belacan
    Ikan Masin Goreng
    Buah Tembikai Merah / Oren Sunkist
    Air Kordial Oren Sunquick
    Air Minuman

    TIT BITS CORNER - 400pax
    Air Teh Tarik, Cendol (Siap Bancuh)
    Bubur (Kacang Hijau / Pulut Hitam)
    Kuih Manis / Kuih Pedas

    HIDANGAN ISTIMEWA MAKAN BERADAP
    Siakap Sweet Sour, Ayam Golek Madu
    Butter Prawn, Puding Karamel
    Buah-Buahan, Jus Buah, Air Minuman

    PELENGKAP MAJLIS
    1 Set Meja Makan Beradap Beserta Dekorasi
    1 Pasang Kerusi Pengantin
    8 Unit Kerusi Banquet Bersarung & Riben
    4 Set Dome VIP Beserta Peralatan
    30 Unit Meja Bulat Beserta Alas & Runner
    300 Unit Kerusi Plastik (Sarung & Riben)
    Centre Peace Setiap Meja Tetamu
    2 Buffet Station Beserta Dekorasi
    Peralatan Buffet Golden Bell
    1 Unit Meja Hadiah
    1 Unit Meja Door Gift
    1 Unit Meja Tit Bits
    PA System & Deejay
    Kompang
    12 Orang Pramusaji
    1 Orang Ketua Pramusaji

    KELENGKAPAN PELAMIN / BUSANA
    Pelamin Dewan, Kerusi Pengantin,
    Bekas Merenjis,, Walk Way 6 Unit,
    Pintu Gerbang, Karpet Merah 80 Kaki,
    Sepasang Persalinan Sanding L&P,
    Bantal Nikah, Mekap, Hand Bouquet.

    KEK PENGANTIN
    Kek Fondant / Fresh Cream - 3 Tingkat
    Meja Kek Beserta Dekorasi

    PHOTOGRAPHY (NIKAH & SANDING)
    1 Sesi Outdoor, Softcopy Thumbdrive,
    1x Crystal Album 8" x 24"
    1x Photo Frame 16" x 24"
    1x Photo Frame 8" x 12"

    TERDAPAT PROMOSI LAIN YANG MENUNGGU****

    HUBUNGI SAYA:
    IzA 0124110390 (WhatsApp)

    ReplyDelete
  48. As salam kak sarah.. boleh dapatkan contact p/I x? Masih belum dpt dewan.. majlis pd nov ni.. pls send to my email.. perlukan bantuan..
    hasniza.saad123@gmail.com

    ReplyDelete
  49. As salam kak sarah.. boleh dapatkan contact p/I x? Masih belum dpt dewan.. majlis pd nov ni.. pls send to my email.. perlukan bantuan..
    hasniza.saad123@gmail.com

    ReplyDelete
  50. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  51. Asslm'km...sis bleh sy dpt contact dewan y tu sy punya resepsi bulan 9 ni dh cari2 blum dapat tempt lg :( area gombak jugak wassap saya 0134307397 @ emel mfg4307397@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  52. Salam kak sarah. Boleh daparkan contacr number Dewan Y tak? Tolong ye emailkan ke norhafizahrasi@gmail.com tq

    ReplyDelete
  53. As salam kak sarah,boleh emailkan contact no n details dewan tu x kpd sy?sy tgh mencari dewan ni utk majlis bln nov 16 ni..email sy mardhiahmsaufi@gmail.com..tq sgt2 kak..

    ReplyDelete
  54. Assalamualaikum kak sarah,terima kasih bnyk² untk entry ni..bnyak membantu untk buat majlis..Boleh emelkan contact no n details dewan y ni? sy tgh mencari dewan untk majlis awal tahun 2017. emel: syahirahsolehah92@gmail.com..
    jazakallah yer

    ReplyDelete
  55. Assalamualaikum kak sarah,terima kasih bnyk² untk entry ni..bnyak membantu untk buat majlis..Boleh emelkan contact no n details dewan y ni? sy tgh mencari dewan untk majlis awal tahun 2017. emel: syahirahsolehah92@gmail.com..
    jazakallah yer

    ReplyDelete
  56. Assalamualaikum kak sarah,terima kasih bnyk² untk entry ni..bnyak membantu untk buat majlis..Boleh emelkan contact no n details dewan y ni? sy tgh mencari dewan untk majlis awal tahun 2017. emel: syahirahsolehah92@gmail.com..
    jazakallah yer

    ReplyDelete
  57. assalamualaikum..sy mastura..sy sedang bantu kakak ipar sy mencari dewan utk majlis perkahwinan die bulan 3 tahun depan..rumah kat area sg pusu..kami dah survey dewan kolej vokasional gombak, tp diorg hanya bole confirmkan booking kami awal tahun dpn. so persiapan semua jadi tertangguh sbb tak pasti dpt ke idak dewan tu..so kami mcm nak carik dewan lain..sy survey dewan taman beringin tu..tp dah penuh. boleh share lokasi dewan yg cik cakap di atas? dan nombor hp kak marziah? bole emel sy di bmasturah787@gmail.com tolong ye!

    ReplyDelete
  58. assalamualaikum..sy mastura..sy sedang bantu kakak ipar sy mencari dewan utk majlis perkahwinan die bulan 3 tahun depan..rumah kat area sg pusu..kami dah survey dewan kolej vokasional gombak, tp diorg hanya bole confirmkan booking kami awal tahun dpn. so persiapan semua jadi tertangguh sbb tak pasti dpt ke idak dewan tu..so kami mcm nak carik dewan lain..sy survey dewan taman beringin tu..tp dah penuh. boleh share lokasi dewan yg cik cakap di atas? dan nombor hp kak marziah? bole emel sy di bmasturah787@gmail.com tolong ye!

    ReplyDelete
  59. salam awak..please emailkan dkt saya dimana lokasi dewan dan no telephone utk saya contact no..sbb saya still mencari dewan lg utk tahun depan..saya tau dewan beringin dh fully book..please emailkan dkt st.farizah88@gmail.com tq awak

    ReplyDelete
  60. salam awak..please emailkan dkt saya dimana lokasi dewan dan no telephone utk saya contact no..sbb saya still mencari dewan lg..saya tau dewan beringin dh fully book..please emailkan dkt saya st.farizah88@gmail.com..tq awak

    ReplyDelete
  61. Salam akak boleh share contact num dewan Y ni tak kak. Email nurazeanalmasnawi@gmail.com. kalau boleh nak booking seawal yang boleh 😊😊😊

    ReplyDelete
  62. Salam... boleh tak bagi sy contact no utk dewan area gombak.... last minit nk gune bulan 3..rasa2 ade ke? ni email address sy.

    humaira.ieya@gmail.com

    ReplyDelete
  63. Salam sy nk gne dewan bln 7 ni..tlong bg no fon dewan tu blh ke..emel sy..eziee91@gmail.com..tq

    ReplyDelete