♥ Jom Follow ♥

Wednesday, 23 July 2014

Dewan Kahwin Final Part - Reveal

Bismillahirahmanirrahim..

More story on Dewan Kahwin:

At last, dapat jugak nak post pasal dewan ni. hahaha.. Punya lah lama tertangguh.
Nak cari dewan kahwin ni paling crucial sekali.. Bila dah komfem je tarikh majlis, inilah benda pertama sekali yang kami buat (incek asben pun kalut tolong cari dewan kan..hihi)
Pertama sekali, dilistkan syarat apa yang nak kena ada kat dewan tu:-

1.       Dekat dengan rumah
(sebab ramai warga emas, so kalau sesiapa nk berehat boleh balik rumah je)
2. Saiz dewan - sebab jemputan Hanim ramai. so kena consider saiz ni.
3.        Parking luas & banyak
4.       Dewan ada aircond & PA System
(Projektor tak penting sangat, tapi kalau ada pun ok gak)
5.       Toilet + Surau / Ruang rehat
6.       Bersih dan cantik (nak nampak eksklusif gitu)

Dewan kat area Gombak yang paling famous sekali ialah Dewan Beringin.. Cuma tak memenuhi nombor 1,2,3. Malang sekali pakcik yang jaga tu kata dewan ni dah full 1 tahun yang lepas (TToTT). Pada awalnya kitorang plan nikah bulan April 2013. Tapi ditunda ke bulan Ogos sebab nak tunggu Si Petai balik dari Mesir (tengok Hanum, untung en kakak+abang sanggup tangguh kahwin sebab tunggu kamu.hahaha) Sebab tu dewan ni mula-mula tak berapa nak cari lagi (konon-konon nak prepare baju nikah dulu).

So entry kali ni special sangat sebab Hanim nak tunjuk dewan Y tu kat mana. Hihi
Sekali lagi, untuk tak mahu mengecewakan sahabat-sahabat yang duduk jauh, dewan Y ni terletak di Taman Melewar, Gombak. Kalau anda tidak berada dalam radius yang bersesuaian, maka entry ini mungkin tidak dapat membantu anda.


Dewan yang dimaksudkan adalah Dewan Dato’ Haji Fadhil Mohd Noor, Kolej Universiti Islam Zulkifli Mohamad. Terletak di tapak lama Markas Pas di Taman Melewar, Gombak.



(ha..jemput datang..sila..sila.. tapi dah lepas dah tarikh dia..haha)


Untuk memudahkan korang membuat persiapan, sila lah tengok dan lawat laluan-laluan ke dewan tu. Sesiapa yang mahir dengan kawasan ni mesti tahu kat mana nak lalu kan, tapi mana nak tahu kot la dah lama tak lalu situ pastu tetiba de jalan tutup ke kan.. apa pun, pegi survey dulu. Map dah ada, so pergi tengok kawasan dulu.


Disebabkan kitorang ni pemalu -sangat kannn- , kitorang takde pelamin. Ada hiasan untuk makan beradap saje. Gambar ni dicilok di page FB Dyvaz Butik. Korang boleh Google Dyvaz ni. Price memang leh kata murah dan reasonable. Pastu boleh nak demand and mintak ikut kepuasan hati. Jangan lupa mention nama I oke.. Masa nak kawin tu tetiba otak jadi blank, so dorang ni yang tolong design bagai.. I oke aje.. hihi

(pandangan ke depan)

(pandangan ke belakang)

Masa ni ada lebih kurang 40 meja kali 10 kerusi, tak termasuk meja pengantin ye. Jemputan Hanim ada dalam 1500 kad, ni tak termasuk rombongan 2 buah bas daripada Persatuan Orang-orang Cacat Penglihatan Malaysia. Alhamdulillah tak ada yang menunggu untuk duduk - maksudnya seat mencukupi - dan kalau ada pun sekejap je (based on kata bonda). Syukur sebab dapat accomodate semua tetamu dalam keadaan sederhana. Paling penting, takde kekecohan berlaku. Alhamdulillah.

Untuk yang dah call Hanim dan dah dapat dewan ni, tahniah tau. Thanks a lot untuk Kak Fana, Umairah, Hafizuddin dan lain-lain yang telah menginvite saya ke majlis korang. Kalau taka da aral, InsyaAllah Hanim dan Yobo sampai. Hehe.

Sekian ceritera dewan kahwin saya.

Selamat Berkahwin !
\(^_^)/
(`‘)o(`’)

Update: mohon maaf pada yang email sebab tak berkesempatan nak reply pada semua. No telefon dewan ni 03-6185 5616. Good Luck!

12 comments:

  1. please email saya contact num for dewan ni , ckin_blurbcrew@yahoo.com :) tq !

    ReplyDelete
  2. Salam detail please at alynatay94@gmail.com

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. tolong email saye contact dewan ini ke sheikh.ametro@gmail.com

    ReplyDelete
  5. salam. boleh email contact details ke aisyah116@hotmail.com

    ReplyDelete
  6. assalam.. boleh saya dptkan contact no dewan ni? thanks in advance.. ezzan83@gmail.com

    ReplyDelete
  7. Salam, boleh tolong watsap akak 019 271 8789 contact untuk dewan ni? Tima kasih..

    ReplyDelete
  8. salam .. nak contact number dewan ni sbb dekat sangat2 dengan rumah.. pliss... pm sy 0193533252

    ReplyDelete
  9. Hai ..bole bagi contact number utk dewan ni ?ni email sy.. syaz_j@yahoo.com

    ReplyDelete
  10. hai, bolem email sy contact no dewan tak? nurfarahin.nasir@yahoo.com tqqqq

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum boleh emel Saya no dewan ni? snidora@yahoo.com terima kasih

    ReplyDelete
  12. Dewan Banquet Astana Cyberjaya berminat..ni info nya..

    Nak tak majlis perkahwinan anda eksklusif seperti perkahwinan VIP / artis..
    persembahan band / artis pun ada (permintaan)...kami ada PAKEJ LENGKAP PERKAHWINAN + DEWAN
    untuk anda ...

    mari saya tunjukkan...

    APA YANG DISEDIAKAN UNTUK ANDA : ~

    v DEWAN BERHAWA DINGIN ( max kapasiti 2000 )
    v KATERING ( makanan memang sedap)
    v MAKAN BERADAP
    v DEKORASI PELAMIN BARU EKSKLUSIF.
    v DEKORASI DEWAN BARU DAN EKSKLUSIF.
    v BUSANA BARU PENGANTIN ( Tempahan Khas ) ~baju pengantin cantik dan handsome
    v BUSANA NIKAH ( Tempahan Khas )
    V Bilik tetamu vip
    V Bilik istirehat keluarga
    V Bilik pengantin
    v SOLEKAN PERSANDINGAN.~ solekan dari make up artis profesional
    v AKSESORI PENGANTIN ( Lelaki + Perempuan )
    v FOTOGRAFI. ( lengkap set album )
    v VIDEOGRAFI. ( lengkap set rakaman )
    v COMPLIMENTARY ( Dome untuk VIP )
    v P.A SISTEM DAN DJ.
    v JUGA KAD JEMPUTAN ( mengikut bilangan pax ).
    v SUDUT SANTAI ( istimewa )

    FOC UNTUK ANDA : ~

    v FOC SEWA BUNGA TANGAN ARTIFICAL.
    v FOC FLOWER STAND.
    v FOC FLOWER ARCH.
    v FOC RED CARPET.
    v FOC PHOTOBOOTH.
    v FOC KEK 3 TINGKAT
    V FOC KAMBING GOLEK
    v DAN BANYAK LAGI FOC!!!

    KEMUDAHAN UNTUK ANDA :~

    Parking Lot Free ( Basement)
    Surau
    Tandas
    Escalator
    Lift

    JOM datang tengok dewan di GARDEN RESIDENCE CYBERJAYA
    lepas tu kita boleh bincang pakej...

    'JOM RAIKAN HARI BAHAGIA ANDA BERSAMA KAMI'


    sebarang pertanyaan hubungi :-

    Pejabat - 03 8063 3020
    Phone/ whatsapp - 019 790 2090 | 019 312 7724

    Email - dewancyberjaya@gmail.com

    website - www.sriastana.com
    blog - dewanastanacyberjaya.blogspot.my
    FB - www.facebook.com/dewanastanacyberjaya



    booking sekarang tarikh majlis anda dan LOCK DATE/TARIKH anda

    ReplyDelete