♥ Jom Follow ♥

Monday, 7 November 2011

Don’t Judge a Book By It’s Cover…?


I actually love this quote…
It is a very common quote..tapi kenapa takde yang amalkan? Even if any, sikit je kot… it’s true oke.. memanglah u kata kawan tak pilih bulu..ayam dengan itik pun buleh kawan.. but then, nape kalau g bookstore, orang belek2 1 book, and then tukar to another book sampai dia jumpa yang dia betul2 nk beli.. kan?
 buku aku beli tapi xbaca lagi...haha
oke saye ngaku..saye belum pandai manage duit lagi... =(

This is life.. it’s in our blood..memang ayam dengan itik boleh berkawan..tapi kalau ayam kawan dengan serigala, nampak tak comparison yg sangat significant ni?

Aku tak pilih bulu bila part nk berkawan… tapi bila nk rapat ni, kenalah pilih yang betul boleh percaya, tak makan kawan, plus, kita boleh count on him/her – bak kata bruno mars – . Barulah kita selesa dengan life kita..

Buku untuk dibaca memang banyak… Tapi buku untuk kita amal, sangat sikit yang pilih… even belek2 kat bookstore cari buku yang cantek sekalipun, kalau dalam tu isi hampeh, serupa jugak kan? Kan? 

*saje nak bebel kosong*

No comments:

Post a Comment